Aanbod en tarieven

Afbeelding bij Aanbod en tarieven

Aanbod

Om vooruit te komen is soms stilstand nodig om de verborgen emoties te ontdekken, te erkennen te doorvoelen en te uiten, zodat onze levensenergie weer gaat stromen en je weer in beweging kan komen.

Klassieke massage

Bij deze vorm worden vooral de spieren gemasseerd, zodat de bloeddoorstroming geactiveerd wordt, de afvalstoffen zich verwijderen en zuurstof en voeding onbelemmerd de spieren weer ondersteunen. Hierdoor voelen ze weer soepel aan. Ik maak bij de behandeling o.a. gebruik van drukpuntmassage, triggerpoints, kneden (petrissages) en strijkende ritmische bewegingen (euffleurages). Samen met verwarmende olie en onder warme handdoeken.

Voetreflexmassage

In onze voeten zitten reflexzones, die in verbinding staan met alle organen en spieren in ons lichaam. Door voetreflexologie kan onbalans in het lichaam hersteld worden. Via het stimuleren van de reflexzones vindt er beïnvloeding plaats die het eigen herstellend vermogen van het lichaam activeert.

Bindweefselmassage

Onze huid is ons grootste orgaan. Zij is opgedeeld in diverse reflexzones. Deze corresponderen met dieperliggende organen, spieren en het zenuwstelsel. Een verkleving van de huid met het onderliggende weefsel, kan wijzen op een storing in het lichaam. De verkleving van het onderhuidse bindweefsel wordt tijdens de massage aangepakt en heeft een positieve beïnvloeding op het corresponderende lichaamsdeel. Het heeft een harmoniserende werking.

Energetische massage

Er is energie in en om ons heen. Omdat het subtiel kan zijn, herkennen we het niet altijd. Het kan voelen als kou of warmte, maar ook als stroming, tinteling en emoties. Door de hectiek van vandaag de dag, kan deze subtiele wereld naar de achtergrond verdwijnen. Stagnaties kunnen optreden in de energiehuishouding (emotioneel, hormonaal, fysiek). De energetische massage is een zachte vorm van massage om opnieuw in contact te komen met deze subtiele wereld. Juist door zijn zachtheid is er ruimte voor dat wat gevoeld mag worden.

Holistic Pulsen

Waar niet geforceerd wordt, zal er geen weerstand opgeroepen worden. Spreken we over Holistic Pulsen, dan hebben we het over het element water. Ons lichaam bestaat hier voor 70% uit. Terwijl je met gemakkelijk loszittende kleding op de tafel ligt, wordt tijdens het Holistic Pulsen gebruik gemaakt van het lichaam. Het wordt op een ritmische manier in beweging gebracht. Het heeft een zeer ontspannend en kalmerend effect. Je ontmoet je lichaam via deze pulsing op een andere manier en wordt je bewust van mogelijk aanwezige stagnaties. Door het pulsen word je uitgenodigd ‘mee te bewegen’, los te laten. Er wordt ook gebruik gemaakt van stretching/tracties om ruimte te creëren in spieren/gewrichten. Het is een zachte, speelse vorm van massage die zowel ondersteunend als stimulerend kan zijn. Hij is voor veel mensen geschikt.

Psoasmassage

De psoas is een belangrijke spier, die je bovenlichaam verbindt met je onderlichaam. Stress kan leiden tot aanspanning van deze spier, wat weer kan leiden tot allerlei klachten in bijvoorbeeld de rug en benen. De spier reageert vooral sterk in situaties waarin gevaar dreigt en je in een vecht- of vluchtreactie terecht komt. De psoas geeft uitdrukking aan onze onderbuikgevoelens. Een aangespannen psoas kan de oorzaak zijn voor diverse klachten, die hier in eerste instantie niet direct aan toegeschreven worden. Psoasmassage kan voor jou een manier zijn om erachter te komen wat je lijf of leven in de weg staat.

 

 

 

Focussen

Via een speciale gesprekstechniek word je aangemoedigd om (vooral met jezelf) het gesprek aan te gaan om je bewust te worden van wat je ervaart in je eigen lichaam. We noemen dit Felt Sense. Door de focussen kun je een stap terug nemen en dat wat je ervaart waarnemen zonder ermee samen te vallen. Dit creëert verbinding, ruimte en rust, maar ook verandering.

Ontspanningsmassage

Jezelf even vergeten? Even niets hoeven en alle aandacht voor jou? Met heerlijk geurende warme massageolie geef ik je een ontspanningsmassage. Je kunt in overleg kiezen voor een schouder-/nek-/hoofdmassage, voetenmassage, armen- en handenmassage of een volledige lichaamsmassage. Wil je je liever niet uitkleden, dan is er ook de mogelijkheid voor een ontspanningsmassage over de kleding. Zie: Holistic pulsen.              

Voor alle vormen van ontspanningsmassages geldt geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Tarieven ontspanningsmassage

  • Kosten €50,00 voor 45 minuten.   
  • Kosten €60,00 voor 60 minuten.
  • Kosten €70,00 voor 75 minuten.

Tarieven therapiebehandeling

  • Een kennismakingsconsult is om te ontdekken of massagetherapie een goede keuze is voor jouw hulpvraag. Tijdsduur: 45 minuten. Kosten: €60,00. Het consult bestaat uit een kort kennismakinggesprek en een massage.
  • Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een korte behandeling. Tijdsduur: 90 minuten. Kosten: €80,00.
  • Vervolgconsulten bestaan uit een kort voor- en nagesprek en de behandeling. Tijdsduur: max. 75 minuten. Kosten: €75,00.
  • Een korter consult behoort ook tot de mogelijkheden, wanneer de langdurige behandeling teveel impact heeft. Tijdsduur: 35 minuten. Kosten: €35,00.

Afspraken die uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd worden, zijn zonder kosten. Bij een niet tijdige afzegging van de afspraak worden de kosten voor 50% wel in rekening gebracht.

Vergoeding

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten LVNT. Natuurgeneeskundige consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed via een groot aantal zorgverzekeraars. U dient wel aanvullend verzekerd te zijn. Ga voor informatie naar: www.lvnt.nl/home  Bekijk hier de vergoeding en check deze met uw polis. In geval u in aanmerking komt voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding, dan ontvangt u van mij een factuur die u kunt indienen bij uw verzekering. U betaalt rechtstreeks het bedrag aan mij. Voor een massagetherapie behandeling is er geen verwijzing nodig van een huisarts. Samenwerking met huisarts, psycholoog of andere 1ste lijn professionals kan zeker.

Bedrijf of ondernemer

Ben je werkgever of ondernemer? Dan is er de mogelijkheid om het consult voor je persoonlijke ontwikkeling als ‘kosten’ en bij de winstaangifte in mindering brengen van jouw omzet. De kosten kunnen dus als bedrijfskosten in mindering gebracht worden op de winst.